Working.
Please stand by. Press Esc to hide.

Felhasználói regisztráció
Account Registration

Registration is closed.

Sörverseny nevezés
Entry Registration

Entry registration is closed.

Tetejére / Top

Szabályok
Rules

A Nemzetközi Sörverseny célja a BJCP kategóriák alapján történő értékelés, melyre bármilyen típusú sörfőző nevezhet 2 típusban: egyszeri és állandó főzetek. Állandó főzetnek minősül a több éven keresztül, közel hasonló receptúra alapján készített, általában kereskedelmi forgalomban is kapható főzet, ide értve a hasonlóan szezonálisan főzött söröket is. Egyszeri főzetnek minősül minden, ami az előző meghatározásba nem fér bele.

A bírák által adott pontok átlaga alapján a benevezett tételeket Arany, Ezüst és Bronz Diplomával díjazzuk. A két típus legjobb 5 pontszámot elért tételeit a panelvezetők újrakóstolják és újra értékelik, ezen pontszámok alapján hirdetjük ki a típusonként 3 legjobb tételt, melyet Gyémánt Diplomával jutalmazunk.

Egy sörfőző több tételt is benevezhet.

A verseny szervezői fenntartják a jogot, hogy a benevezett tételek mennyisége alapján összevonjanak kategóriákat a panelek értékelése során, illetve nem felelősek a tévesen kategorizált, helytelenül nevezett, határidőn túl beérkezett vagy szállítás során megsérült tételekért.

Minden benevezett tételnek a beérkezési határidőig meg kell érkeznie a leadási címre.

******************************************************************************

Qualified judging of all entries is the primary goal of our event. Any kind of brewers are allowed to make entry to the competition in two main types: single and constant brews. Constant brew is brewed regurarly for years based on almost the same recipe, usually available commercially, including alike seasonal brews. Single brew is all other brew what do not fit in the previous description.

Judges will evaluate and score each entry based on the BJCP categories. The average of the scores will rank each entry, which are awarded with Golden, Silver and Breonze diplomas. The Best of Show judging of the two types will be determined by a Best of Show panel based on a second judging of the 5 top winners and the 3 winner by type will be awarded by a Diamond Diploma.

Brewers are not limited to only one entry.

The competition organizers reserve the right to combine styles for judging as needed depending upon the quantity and quality of entries, and are not responsible for mis-categorized entries, mailed entries that are not received by the entry deadline, or entries that arrived damaged.

All mailed entries must be received at the mailing location by the shipping deadline - please allow for shipping time.

Tetejére / Top

BJCP 2015 Bírálati kategóriák
Judging Styles

A magyarra fordított BJCP 2015 kategória besorolás részletes leírása a www.sorverseny.hu Verseny menüpontban tölthető le.
Ha egy kategória neve kék színnel jelenik meg, akkor további információ megadása szükséges a sörminta benevezésekor.
*If a style's name is hyperlinked, it has specific entry requirements. Click or tap on the name to view the subcategory's requirements.

1A American Light Lager1B American Lager1C Cream Ale
1D American Wheat Beer2A International Pale Lager2B International Amber Lager
2C International Dark Lager3A Czech Pale Lager3B Czech Premium Pale Lager
3C Czech Amber Lager3D Czech Dark Lager4A Munich Helles
4B Festbier4C Helles Bock5A German Leichtbier
5B Kolsch5C German Exportbier5D German Pils
6A Marzen6B Rauchbier6C Dunkels Bock
7A Vienna Lager7B Altbier7C Kellerbier
8A Munich Dunkel8B Schwarzbier9A Doppelbock
9B Eisbock9C Baltic Porter10A Weissbier
10B Dunkels Weissbier10C Weizenbock 11A Ordinary Bitter
11B Best Bitter11C Strong Bitter12A English Golden Ale
12B Australian Sparkling Ale12C English IPA13A Dark Mild
13B English Brown Ale13C English Porter14A Scottish Light
14B Scottish Heavy14C Scottish Export15A Irish Red Ale
15B Irish Stout15C Irish Extra Stout16A Sweet Stout
16B Oatmeal Stout16C Tropical Stout16D Foreign Extra Stout
17A British Strong Ale17A1 Burton Ale17B Old Ale
17C Wee Heavy17D English Barleywine18A Blonde Ale
18B American Pale Ale19A American Amber Ale19B California Common
19C American Brown Ale20A American Porter20B American Stout
20C Imperial Stout21A American IPA21B Specialty IPA
21B1 Belgian IPA 21B2 Black IPA 21B3 Brown IPA
21B4 Red IPA 21B5 Rye IPA 21B6 White IPA
21B7 New England IPA 22A Double IPA22B American Strong Ale
22C American Barleywine22D Wheatwine23A Berliner Weisse
23B Flanders Red Ale23C Oud Bruin23D Lambic
23E Gueuze23F Fruit Lambic 24A Witbier
24B Belgian Pale Ale24C Biere de Garde 25A Belgian Blond Ale
25B Saison 25C Belgian Golden Strong Ale26A Trappist Single
26B Belgian Dubbel26C Belgian Tripel26D Belgian Dark Strong Ale
27A Historical Beer 27A1 Gose27A2 Piwo Grodziskie
27A3 Lichtenhainer27A4 Roggenbier27A5 Sahti
27A6 Kentucky Common27A7 Pre-Prohibition Lager27A8 Pre-Prohibition Porter
27A9 London Brown Ale28A Brett Beer 28B Mixed Fermentation Sour Beer
28C Wild Specialty Beer 29A Fruit Beer 29B Fruit and Spice Beer
29C Speciality Fruit Beer 30A Spice, Herb, or Vegetable Beer 30B Autumn Seasonal Beer
30C Winter Seasonal Beer 31A Alternative Grain Beer 31B Alternative Sugar Beer
32A Classic Style Smoked Beer 32B Specialty Smoked Beer 33A Wood-Aged Beer
33B Specialty Wood-Aged Beer 34A Clone Beer 34B Mixed-Style Beer
34C Experimental Beer   

Tetejére / Top

Sörmintánként szükséges mennyiség - liter
Quantity Required Per Entry - liters: 4

Sörbírálat
Judging Session

KSE Sörverseny április 29-30.
KSE Beer Competition 29-30. April

Wednesday 29 April, 2020 09:00, CEST

Tetejére / Top

Díjak
Awards

Az ünnepélyes eredményhirdetésre a sörversenyt követő napon kerül sor.

A sörverseny szabályzatban rögzített pontszámok alapján mindkét típusban Arany, Ezüst és Bronz diploma kerül kiadásra. A legjobb 5 pontszámot kapott tételt a panelvezetőkből álló zsűri újrapontozza, majd az 3-3 legmagasabb pontszámot elérő sör Gyémánt diplomát kap.

Az eredményeket kihirdetésük után online is elérhetővé tesszük.

********************************************************************************

The awards ceremony will take place once judging is completed.

Average scores will be awarded by Golden, Silver and Bronze diplomas based on the BJCP scoring. The best 5 scores in both types will advance to the Best of Show (BOS) round with 3-3 beer selected, awarded by a Diamond diploma.

Results will be posted to the competition web site after the ceremony concludes.

Tetejére / Top

Díjátadó
Awards Ceremony

ELTE Gömbaula (Északi tömb)
1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A-1/C
Friday 1 May, 2020 14:00, CEST

Tetejére / Top